Käyttäjätunnus:
Salasana:
Rekisteröidy

Kommentit

whiic

Lagavulin 16 Year Old Single Malt Vahvasti savuinen, mutta samettisen pehmeä, silti voimakas. Täyteläinen. Vähäsuolainen verrattuna Laphroaigiin. Vaikea päättää pidänkö tästä enemmän kuin saman tislaamon 16-vuotiaasta Distillers Editionista (ei Alkosta).
Laphroaig 10 Year Old Single Malt Savuinen, turvearominen, mutta myös merellinen (suolaisuus ja merilevä). Todella hieno viski, jossa on paljon voimaa.
Ardbeg 10 Year Old Single Malt Islay-viskiksi jäi hieman vajaaksi odotuksista. Ohuempi kuin odotin.
Speyburn 10 Year Old Single Malt Hintaisekseen hyvää. Maussa turhan paljon alkoholin terävyyttä, mutta muutoin laatuviskin ominaisuuksia. Kukkakedon aromeja ja viljapeltoa. Keväinen viski.
Talisker 10 Year Old Single Malt Taliskerin käyttämä tammilaatu antaa viskiin erityisen mausteisen maun, suorastaan pippurimaisen. Jälkimaku on hyvin lämmittävä. Savuakin, mutta ei suolaisuutta nimeksikään.
Bombay Sapphire London Dry Gin Juureksellinen, mutta tasapainoinen. Erilainen gini.
Silver Dry Gin Hintalaatusuhde tässä ginissä kohdallaan. Ehdoton suosikkini greippi-Jaffaan sekoitettavaksi. (Raakana juotavaksi ennemmin Tanqueray 10 (ei Alkosta).)
Gordon's London Dry Gin Tässä ginissä on oikeasti potkua. Suosittelen vain mikseriksi. Niin paljon maustetta, että suuta kirvelee kuin olisi juonut kotivalmisteista sechuanpippurivodkaa (jota käytän gininkorvikkeena juomasekoituksiin).
Xanté Hyvä likööri, ei käy kieltäminen. Kypsä aromi, ei varsinaisesti erityisen päärynäinen, menisi melkein omenastakin. Enempi pidän Alkon valikoimasta poistuneesta Pearadisesta, jossa sekä päärynän että konjakin aromi oli selkeämpi. Hyvä tämä Xanté silti on.
Disaronno Originale Ei todellakaan paha. Ei muuten kannata kokeilla saako karvasmantelia lisäämällä kossun jotakin juomakelpoista aikaan. Ei onnistu. Suosiolla kannattaa ostaa DiSaronnoa, ettei pilaa kossuansa.
Vana Tallinn Kaivinkone ei vaan osaa. Kyllä se sisällä pysyy. Jos Eestissä käytte, tämä on ehdottomasti tuomisen arvoista. Tosin jotakin toista likööriä sai saviruukuissa. Niitä voi uudelleenkäyttää mm. rommin varastoimiseen. Latviasta löytyy Rigas Balzams, saviruukussa sekin, mutta siitä kannattaa pysyä erossa. Kalpenee Uniqum ja Fernet-Branca sen edessä.
Jägermeister Hyvin tasapainoinen yrittilikööri. Ei yliammu yhtään, mutta eipä voi rehennellä kavereillekaan sillä kaikella mitä uskaltaa niellä. Toista se on Rigas Balzams, jota (onneksi) ei saa Alkosta. Viilentäminen vain parantaa tätä makeaa ja pehmeää yrttilikööriä.
Zwack Unicum Yliampuu kaiken, yrttisyyden ja makeuden. Annoin kutosen siitä, että Uniqum tarjoaa aina bragging rightseja hulluille juopoille. Jäger ja Fernet ovat sentään tasapainoisia.
Fernet Branca Kuiva kuin Kalaharin aavikko, yrttejä enemmän kuin selkä kestää kantaa säkissä. Tasapainoinen kaikesta huolimatta.
Ron Zacapa Centenario Tämä on samettia. Ei vain pehmeää mutta myös sopivan viskoosia. Makeaa melassia. Tulen henkilökohtaisesti lyömään kirvehellä, jos sekoitatte tästä cocktailia.
Harveys Bristol Cream Sherry Makea ja paahteinen, mutta silti hieman tuoretta hedelmäistä aromiakin. Suosikkini, mutta hintaeron takia usein päädyn Valdespino Cream Sherryyn.
Valdespino Cream Sherry Paahteinen ja makea. Halpa, ja siksi löytyy baarikaapistani. Käytän marinointiinkin (vaikka usein siihen suositaan kuivaa sherryä).
Jameson Tätä en pysty juomaan. Vatsa ei kestä jostakin syystä. Enkä pidä mausta. Irkkuviski on kuitenkin korvaamaton osa Irish Coffeeta, mistä syystä tätä viskiä löytyy baarikaapistani.
Torres 10 Gran Reserva Imperial Brandy Erilainen brandy, Espanjasta. Mausteinen ja erityisen merkitsevä omenan maku. Vähän kuin joisi calvadosin ja konjakin sekoitetta. Tumma väri, mutta osittain peräisin lisätyistä mausteista. (Brandyjä ei koske yhtä tiukka sääntely lisättyihin mausteisiin kuin konjakkeihin.) Halvan hinnan vuoksi tämä on, ja pysyy baarikaappini valikoimassa.
Colbert Napoleon XO Pari pulloa tyhjentänyt. Joskus suosikki halvan hinnan ja X.O. luokituksen takia. Nyt Torres 10 ottanut paikan tältä brandyltä. Colbert maistuu lattealta, hapettuneelta.
Metaxa ***** Tämä on perin omituista brandyä. Latviassa vieraillessani totesin tämän olevan useimpien baarien hyllyillä. Maku melko shokeeraava. Arvosana kuusi lähinnä armosta, koska arvostan erilaisuutta. Eikös kreikassa viiniin lisätä jotakin pihkaa? Ehkä se vaikuttaa myös viinistä tislattuihin brandyihin.
Sinebrychoff Porter Ei helppo juotava. Palanut maku. Hyvin tumma väri. Yhdyn Kaivinkoneen mielipiteeseen.
Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen Viskin ystävän olut. Pyökkisavu eroaa turvesavusta, mutta antaa Rauchbierille silti viskimäisemmän aromin kuin esim. kypsytys viskitynnyrissä (Marston's Single Malt). Savusauna olutpullossa. Yllättävän halpa erikoisolueksi. Täysi kymppi (näitä en paljoa jakele, paitsi silloin, kun on todella aihetta).
Innis Gunn Oak Aged Beer Hienoarominen olut. En anna täysiä pisteitä, sillä Rauchbier saman hintaisena, mutta suurempana pullona vie suosikkini "viskiaromisista" oluista. Innis & Gunn on hieno olut, mutta tyyriin puoleinen, ei siksi aivan kärkikastia hintalaatusuhteessa.
Franziskaner Hefe-Weissbier Tämän maistaminen vuonna kivi ja kirves sai minut melkein vannomaan, että en koskisi vehnäolueeseen toiste. Onneksi kuitenkin Latvian reissulla uskaltauduin kokeilemaan (sillä siellä se oli halpaa) ja sen jälkeen olen maistellut Suomessakin (vain parhaiten varustelluissa olutravintoloissa). Kaikki muut vehnäoluet ovat maistuneet paremmalta. En tiedä onko Franziskaner yksinkertaisesti niin huono lajityyppinsä edustaja vai onko makuaistini tottunut siihen.
Guinness Draught Pehmeää, ehkä liiankin pehmeää. Ei tämä ole lähelläkään sitä mitä saa hanasta. Saati Dublinissa. Oi jospa joskus sinne satumaahan käydä vois~ ...no ehkä sitten joskus. Tekisi mieli vierailla Skotlannissakin kyllä.
Pilsner Urquell Vaaleiden oluiden ehdotonta kärkikastia. Maltainen ja vahvasti humaloitu. Makua riittää. On täysmallasta, ei tärkkelystä. Tsekit ne osaa tehdä Olutta, toisin kuin Suomalaiset... pelkkää kaljaa.
Saku Tume Makea, ikävä kyllä jotenkin tunkkanen. Oli joku aika sitten laivalla taxfree oluena, mutta ei taida olla enää. Kannattaa ehkä tuoda Eestistä (koska sitä saa polkuhinnalla), mutta en näe mitään syytä ostaa tätä Alkosta. Samaan hintaan saa parempaakin olutta.
Velkopopovický Kozel Dark Makea olut. Sisältää E954 (sakkariini) ja erään nettihuhun mukaan asesulfaami K:ta. Yhtä kaikki: imelää. Ei kuitenkaan pahaa. Hyvä se, että Suomesta on joku lady-olut saatavilla, vieläpä ihan ruokakaupan hyllystä. Kannattaa kokeilla.
Copyright © 2003–2021 isokaato.com. Tuotetiedot © Alko.