Käyttäjätunnus:
Salasana:
Rekisteröidy

Kommentit

torVi

The Famous Grouse Ensimaku hieman pistävä, mutta jälkimaku on jo selvästi miellyttävämpi ja pidempi kuin The Black Grousessa. On kuitenkin suositeltava Port Wood Cask Finish -versiota, joka on kauttaaltaan parempaa kuin muut blended Grouset.
The Famous Grouse Smoky Black Pehmeämpää kuin Famous Grouse, mutta ei niin pehmeää ja makoisaa kuin FG:n Port Wood Cask Finish -versio, jossa pehmeyden lisäksi jälkimakua minuuteiksi tähän verrattuna.
Terva Hyväähän tämä on, huoneenlämpöisenä hyvää lämmikettä ja kylmänä vaikka drinksuihin. Tervainen viskikola, aijai mitä nannaa.
Rekorderlig Mansikka-Lime Liikaa limeä eikä muutenkaan hyvää. Firmalta maistoin joskus jotain vaniljaista, se oli ihan ok tähän verrattuna.
Bols Blue Curacao Drinkkileikkeihin erinomaista väriainetta. Juomana hieman keskinkertaista parempaa, mutta vain juomasekoituksissa.
Saunalahden Viina Aliarvostettua. Varsinkin Koskenkorvaan ja Finlandiaan verrattuna parempaa niin raakana kuin drinkeissäkin. Kossun terävyyteen verrattuna kuin untuvatyyny ja Finlandiaa vaivaa joku lisämaku, vaikka sekin ihan kohtalaista. Mutta tässä on hintalaatusuhde selvästi parempi.
Finlandia Vodka Yliarvostettua. Ei tämä ns. etanolilta maistu, mutta jotain lisämakua siihen puskee. Pehmeyskin vain luokkaa Saunalahden viina. Parempiakin on. Greenfield on Alkon ykkösvodkaa. Koskenkorvan Vodkat sekä 40 että 60 ovat Finlandiaa parempia.
Liviko Metsmaasikas Wild Strawberry Sellaisenaan liian makeaa, mutta drinkeissä oikein käytettynä hoitaa sen mihin se on tehtykin eli tuo metsämansikan makua ja makeutta.
The Highland Way Hapuilee vähän parempien sekoitusten suuntaan, mutta pistävyys on ja pysyy alusta pitkään jälkimakuun. Ei sellaisenaan kummoista, mutta hinnan puolesta kohtalaista viskidrinkkeihin.
Pisang Ambon Klassikkolitkua, jota Alko kehtasi aikoinaan myydä reippaasti yli sadan markan hintaan. Drinkkiaineshan tämä on, mutta aika yksipuolinen siihenkin hommaan. Makuun kyllästyy helposti.
Cointreau Onhan tämä melkoista soppaa. Syö drinkeistä makeutta jo todella vähäisellä määrällä ja on oiva lisä appelsiini- yms. hedelmäisiin juomiin. Nelikymppiseksi raakanakin juotavaa, jossei olisi pirun makeaa. Makeampaa kuin De Kuyperin Triple Sec, joka on hintalaatusuhteeltaan parempaa ainetta.
Koskenkorva Vodka Vanilla Sellaisenaan ei ole kummoista vodkaa, mutta hoitaa drinkin vaniljamaustamisen hyvin. Pullon loppuja juodessa huomaa että maku pehmentynyt ja toffeisuus korostunut. Parempaa niin raakana kuin drinkeissäkin verrattuna Viru Valgen ja Stolichnayan vaniljaversioihin. Pehmeämpää ja vaniljaisempaa.
Tapio Viina Ensimaultaan siedettävää, mutta suuhun jäävä maku on melko paha. Ei todellakaan maisteluviinaksi vaan drinkkeihin.
Jaloviina *** Nojoo, kyllähän se halpisvodkat voittaa, mutta ensimakukin on jo aika tympeä. Jälkimaun lämpö ihan mukava, mutta mieluummin juo 20 euron skottiviskiäkin. Drinkeissä menee ja toki tervasnapsin terästykseen. Kokeilkaapa jalomeisseliä: 2 cl jaloa, 2 cl banaanilikööriä ja 12 cl app.mehua.
Glen Scanlan Hyi helevetti. Pahempaa kuin muistinkaan. Ensimaku terävähkö, jälkimakua löytyy, mutta se on karmeaa. Famous Grouse on hintansa arvoista tähän verrattuna.
Koskenkorva Salmiakki Alkon kosto silloisille turkinpippurivodkan tekijöille. Imelämpää kuin kauniit ja rohkeat, drinkkeihin lähes kelpaamatonta liisteriä. Vain todellisille salmiakin ystäville.
Breezer Lime Onhan tuo parempaa kuin yksikään siideri, mutta tähän kannattaa lisätä vähän vaaleaa rommia niin maku paranee. Sitruunamehukin auttaa liian imelyyden poistossa.
Passoã Passion Fruit Piti sitten tätä ostaa uuden liköörin kaipuussa. Olen yllättynyt, että se toimii monenlaisissa drinkeissä kun järkevästi annostelee. Toisaalta houkuttaisi testata Red Cat, onko tämä sittenkään drinkeissä sen parempaa.
Bacardi Carta Blanca Ei tätä kannata raakana maistellakaan. Sellaisenaan häviää maussa lähes kaikille halpisvodkillekin. Drinkeissä menettelee, mutta kun samalla rahalla saa Angosturaa ja Havana Clubia niin eipä kannata ostaakaan.
Havana Club Añejo 3 Años Havana Clubin 3-vuotias on perusversiotaan pehmeämpää eikä ihan niin liian hedelmäistä. Tällä hetkellä Alkon parasta vaaleaa rommia, kun kuivempi ja tyylikkäämpi Angostura Reserva poistui valikoimista.
Koskenkorva Viina On tää kyllä aivan helevetin pahaa. Varsinkin jälkimaku. Se karmea pistävyys ja alkoholisuus jää pitkäksi aikaa suuhun ja nieluun. Ellei jopa sieluun. Saunalahden viina on jo juotavaa tähän verrattuna. Ei tätä kannata ostaa edes nostalgiasyistä.
De Kuyper Sour Apple Onhan tuo aika mainio hedelmälikööri. Ginin ja sitruunalimun kanssa toimii varsin hyvin.
Chivas Regal 12 Years Old Pehmeys on kyllä kunnossa tässä, mutta maku vähän ontto ja jälkimaku ei kovin maukas eikä pitkäkään. Hinta siis aivan järjetön.
Jim Beam "Partavetinen" on just oikea sana tätä kuvaamaan. Pehmyttähän tuo on, mutta maku on todella outo, ei alkoholinen mutta silti kemikaalinen. Samanhintaiseen skotti Black Grouseen verrattuna selvästi huonompaa juomaa niin raakana kuin colankin kanssa.
Rum Nr.7 Black Ihan okei colan kanssa, mutta esim. vaalean Havana Club Anejo Blancon pehmeys ja hedelmäisyys toimii siinäkin paremmin. Raakana nr 7 on ensimaultaan yllättävän öljyinen, mutta jälkimaku mausteisen alkoholinen eli melko huono verratuna Alkon parhaisiin vaaleisiin rommeihin.
Clontarf Classic Blend On kyllä liiankin helppoa juotavaa. Ensimaku ja keskeltä melko tylsähkö, mutta karkin ystävälle tämän jättämä makea toffeinen jälkimaku on jopa petollisen hyvä. Pesee maistelemani saman hintaluokan skottiblendedit.
Absolut Vodka Miten tätä on voinu joskus pitää parempana kuin Koskenkorva. Aivan yhtä järkyttävän pahaa. Jälkimaun pistävyyden hyökkäys on varsin puistattava kokemus. Ja tuo hinta...
Breezer Orange Ihan ok. Lime ja meloni ovat makuina onnistuneempia. Toki tämäkin voittaa perussiiderit.
Finsbury London Dry Gin Hitusen terävämpi, alkoholisempi jälkimaku kuin Broker'sissa, mutta eihän nämä kumpikaan siemailujuomaa ole. Yhtä hyvää ginidrinkkien ainesta tämä on.
Henry Westons Vintage Cider Parasta omenasidua mitä olen maistanut. Plussaa se etteivät prosentit maussa näy eikä tunnu. Mutta siideriä tämä vain on.
Rhum Negrita Tämähän on Rhum Pecoulin lievempi versio. Maku on pitkälti samantyylinen alusta loppuun, mutta selvästi lievempi niin maun voimakkuuden kuin juoman tulisuudenkin osalta. Jonkin verran juotavampaa siis, mutta ei mitään herkkua tämäkään.
Bowmore 12 Year Old Single Malt Ensimmäinen single maltini. Ensimaku ja suutuntuma parhaimmat kuin missään blendedissä ja jälkimaku on koukuttavan makea. Kohtuuhintaisen ja sopivan asteisen savu- ja turveannoksen tästä kyllä saa ja ehkä tulee ostettua toinenkin pullo, jos maistelujen edetessä ei parempaa vastaan tule.
Disaronno Originale Eihän tätä sellaisenaan juo imelyyden vuoksi, mutta drinkeissä varsin mainiota. Vodkakolasta tosiaan tulee Dr Pepperiä parilla senttilitralla tätä mantelisoosia. Ja Godfather (2 osaa skottiviskiä, 1 osa disaronnoa) on mainion tyylikäs juoma.
Baileys Original Irish Cream Sopivissa drinkeissä ihan kelpo ainetta, mutta ei kyllä sellaisenaan uppoa. Huomattavasti kätevämpää ja laadukkaampaa kuin Dooley's, mutta ei tämäkään mikään yleismauste ole. Säilyvyyskin pieni ongelma.
Dooley's Original Toffee Ällömakeeta tahnaa sellaisenaan eikä tämä suklaatoffeen makukaan sovellu kuin kaakaoon. Jos kermalikööriä pitää olla niin Baileyskin parempaa. Lisää siihen vaikka suklaaraastetta jos suklaanmakua pitää saada.
Jägermeister Echinaforce punahattu-uute on tätä kolme kertaa kalliimpaa, mutta flunssan lääkitykseen tätä joutunee ottamaan enemmän. Pikkuhaavojen hoitoon en ole jekkua testannut, punahattu-uute siinä ainakin auttaa. Maultaan tämä on hieman miellyttävämpää, mikä tietysti plussaa.
Johnnie Walker Red Label Eipä tuo kummoista. Hyökkäilee terävästi joko nenään tai nieluun, maku on lähinnä kuivaa savua. Saman hintatason Grouseja suositeltava ennen tätä.
Glenfiddich 15 Year Old Single Malt Tuoksu on aivan loistavan hedelmäinen ja hitusen toffeinen. Maku myötäilee tuoksua kohtalaisesti, mutta on vähän liiankin kompleksi verrattuna Bowmoren 12-vuotiaaseen. Olisiko ehkä parempaa jos olisi simppelimpää hedelmäviskiä ilman savuja? Hintakin on turhan kova.
Minttu Peppermint 40 % Piparmintun makuinen sokerilitku. Yksi shotti silloin tällöin kylmänä, mutta enempää ei pysty.
Ron Zacapa Centenario Ohha tää kohtalaisen hyvin maistuvaa. Niin koostumukseltaan kuin luonteeltaankin vielä pehmeämpää kuin esim. Angostura 1919, ehkä hedelmäisempikin maku. Jälkimaku ehken hitusen kuivempi kuin 1919:ssä. Parasta alkoholia mitä on tullut koskaan juotua.
Highland Park 12 Year Old Single Malt Tämä viski ei pääse yllättämään, ei negatiivisesti eikä positiivisesti. Kuivaa savua ja turvetta niin tuoksulta kuin maultakin ilman mitään kikkoja tai teräviä potkuja. Savuinen ja hitusen makeuttakin antava jälkimaku on mukavan pitkä. Bowmoren 12 yo maistuu kuitenkin itselle paremmin.
Captain Morgan Onhan tämä parempaa kuin odotti. Maku on varsin monipuolinen, vaihteleva, voimakas, mutta ei etanolimaisesti vaan mausteisesti. Ei mitään siemailurommia, mutta rommidrinkeissä mausteena. Ehkä muutaman vuoden tynnyrikypsennys niin tämä voisi olla jopa hyvää sellaisenaan.
El Dorado 12 Year Old Piti hakea maisteltavaksi kun kuulin että poistuu Alkon valikoimista. Harmi, että poistuu. Saisi Appletonin 12-v lähteä mieluummin. Tämä on jossain määrin sen ja Ron Zacapan välimuoto. Melkein pehmeydeltään kuin RZ, mutta hitusen makeampaa. Jälkimaussa iskee pieni puraisu, mutta ei läheskään yhtä terävä ja etanolinen kuin Appletonissa. Toisaalta maku on jotenkin ohut tai ehkä kuohkea. Hyvää rommia joka tapauksessa ihan sellaisenaan siemailtavaksi.
Smirnoff Vodka Jälkimaku on karmee. Ei sentään mitään Kossu-tasoa, mutta Saunalahden viinakin on tätä pehmeämpää ja leppoisampaa juotavaa.
Cardhu 12 Year Old Single Malt Ensitestit tällä speysiden viskillä tuottivat ihmettelyä. Maku vaihtui joka siemuksella pehmeästä hedelmästä terävään perusmyrkkyyn. Jätinkin kameleontin hetkeksi kaappiin ja nyt kesähelteet tuntuvat tehneen aineelle oikeutta. Juoma on pehmeää niin maultaan kuin koostumukseltaankin, mukavasti hedelmäisyyttä ja jälkimaku on sopiva makeuden ja savun sekoitus. En kuitenkaan luota että taas seuraavana kertana maistuu yhtä hyvältä. Jos jatkuu niin hyvä vaihtoehto makealle kohtuuhintaiselle viskille tämä on.
Silver Dry Gin Katajaisempaa, terävämpää ja kalliimpaa kuin Finsbury. Ainut syy valita tämä Finsburyn sijaan on se jos välttämättä haluaa pienemmän pullon.
Captain Morgan Original Spiced Gold Sellaisenaan tätä mieluummin juo kuin esim. vaaleaa Bacardia, mutta vaikka maku on pehmeähkö niin se on myös tympeä ja hitusen huonompi kuin Bacardi Oakheartissa. Testattu drinkeissä parin makean liköörin kanssa ja pidentäjinä cola ja halpis-Pommac. Jos hakee vähän vaihtelua vodka- ja vaalean rommin drinkkeihin niin tässäpä sellainen käyttökelpinen, Bacardi Oakheartia kannattaa myös harkita jo nätimmän pullon vuoksi, aineissa pieniä eroja.
Bacardi Oakheart Mausteviinojen vertailussa Oakheart osoittautui sellaisenaan juotuna paremmaksi kuin Capt. Morganin spiced gold. Drinkeissä molemmat tuo vähän vaihtelua perus vodka- tai rommidrinkkeihin, mutta lopulta molempiin tuntuu kyllästyvän helposti. Kokeiltavan arvoista kuitenkin.
Talisker 10 Year Old Single Malt Yllättävänkin hyvin toimivaa lientä. Vaikka on suht tulista, turpeista ja savuista niin löytyy myös makeutta. Maku elää, mutta pysyy kuitenkin tasapainossa. Tämä herätti taas luottamusta siihen että savuturvejuoma voi sittenkin olla myös hyvää.
Kalle Viina Hyvin paljon Jaloviina ***:n kaltainen, toisaalta Kallessa vähän enemmän makua, mutta myös vähän enemmän alkoholista kitkeryyttä jälkimaussa. Drinkkitesti tekemäti.
Jameson Ensifiilis karvas pettymys. On toki ihan juotavaa, mutta kun Clontarfkin on jo parempaa ja huomattavasti pehmeämpää ja makeampaa. Katotaan paraneeko pullon vajutessa.
Koskenkorva Vodka 60 % Yllättävän hyvää. Ensimaku jopa hieman makea, jälkipolte on toki aika vahva, mutta ei mitenkään homolla tavalla. Hyvää, ja kun ottaa prosentit huomioon niin halvempaa kuin Russian Standard.
Stolichnaya Vodka Makuaisti on mennyt, jos ei tätä ja Russiania erota. Stolissa väijyy etanoli ensimausta jälkimakuun. Oli ehkä premiumia vuonna 1974, mutta ei enää vaan silkkaa perusvodkaa. Sauniksessa säästää euroja ja Greenfieldissä saa laatua samaan hintaan, Stoli juotetaan vieraille eikä uutta osteta. Toki Koskenkorvan Viinan lyö mitenpäin juotuna tahansa, mutta Koskenkorvan Vodkakin on parempaa kuin Stoli.
Jack Daniel's Old No. 7 Onhan tuo paljon parempaa kuin Jim Beam, raakanakin menettelee. Mutta colan kanssa menee vaikka jälkkäristä, melkein 7/10.
Crème de Cassis de Dijon Kallista marjamehutiivisteeksi, jolta se maistuu. Mutta drinkin maustajana varsin erinomainen tuote. Tiivistemäisyys tuo samalla myös riittoisuutta.
Koskenkorva Vodka 40 % Tämä ei Venäläiselle Standardille häviä oikeastaan mitenkään. Laatuvodkaa kohtuuhintaan. Ei niin makeantuntuinen kuin 60-prosenttinen versio, mutta toki myös tulisuus lievempää.
The Glenlivet 12 Year Old Single Malt Ei kai sitä voi kuin yhtyä edellisiin. Kevyttä, vähän hedelmäistä, helppoa ja kivaa viskiä. Ei siis mitään vau-kokemusta tästä saa, mutta sellaisen tunteen että viskikin voi olla helppoa juotavaa.
Aberlour 10 Year Old Single Malt Maukasta, vaikkei mitenkään monipuolista ja herkullista. Hintaansa nähden hyvää viskiä. Pitkä jälkimaku, joka on ihan jees.
Black Velvet Aika mauton viski drinkeissä. Sitä samaa sellaisenaankin, kevyt terävällä jälkimaulla tehostettuna. Joissan tilanteissa käyttö- ja juontikelpoista, mutta ei tähän omia rahojaan kannata käyttää.
Highland Bird Hintaisekseen siedettävää drinkkiviskiä. Sellaisenaan juuri ja juuri juotavaa, mutta esimerkiksi King George IV ja Label 5 ovat pehmeämpiä ja maukkaampia blendejä.
Vikingfjord Vodka Maultaan melko lailla Saunalahden viinan tasoista. Ensimaku on ok, mutta jälkimaussa häviää selvästi parhaille vodkille kuten Greenfield. Ei hintansa arvoista.
Pramia Banaanilikööri Sellaisenaan ihan hirveää. Imelää, ilman mitään banaaninmakua, jopa alkoholi puskee läpi. Drinkeissäkään ei tästä banaanin makua saa, tekee apinaviskinkin lähes mauttomaksi. Tilatkaa De Kuyperin banaanilikööriä tilausvalikoimasta.
Wodka Magic Ice Aika mauton, mutta toisaalta yllättävän pehmeä ja helppojuontinen jälkimaultaan.
Old Pascas Dark Ei tosiaankaan niin mausteista kuin Capt. Morgan ja myös jälkimaultaan pehmeämpää. Siemailurommiksi kuitenkin tylsän makuista, mutta hintalaatusuhde kohdallaan drinkkirommiksi. Kun ei ns. viina puske edes raakana, on drinkeissä tämä varsin pätevä tuote.
Lignell & Piispanen Mesimarjalikööri Onpa tosiaan mainiota likööriä. Sellaisenaankin laatua. Makeaa toki ja marjan makua voisi olla hivenen enemmän, mutta koostumus on varsin mainio eikä komiat prosentit tuo edes jälkimakuun terävyyttä. Tästä rakentaa laatudrinkkejäkin.
Russian Standard Vodka Nyt kun pääsi Platinum-versiota maistamaan niin perus-Standardin hohto hiipui. Onhan tämäkin pehmeää ja pesee esim. Finlandian mennen tuleen. Mutta Platinumista kannattaa maksaa extrahinta jos meinaa vodkaa raakana juoda.
Fishshot Yllättävän toimivaa ja yllättävän pehmyttä. Parempaa kuin Fisherman's Friendit.
De Kuyper Sour Rhubarb Mukavan kirpsakka ja omanlaisensa. Drinkkiainestahan tämä on. Hyvää vodkaa ja sitruunalimpparia. Mansikkalikööriä vielä kaveriksi niin jo on kesä taas.
Russian Standard Platinum Vodka Etanolinen jälkipotku... sitä ei koskaan tullutkaan... Ah. Ihmenektaria Venäjän maalta. En tiedä voiko parempaa vodkaa enää tehdä. Siihen asti hörppyvodkaksi ei voi muuta valita kuin tämän.
Koskenkorva Pure Strawberry Lime Onhan tuo ihan juotava sekoitus. Tosiaanki parempaa ku perussiiderit ja -lonkerot.
Bulmers Original Keskivertoa parempaa siideria. Tyyristä tosin. Henry Westons järkevämpi ostos.
Lithuanian Vodka Classic Keskivertoa parempaa perusvodkaa. Etanolin pistävyyttä on, mutta lievänä. Vahvempana kuin Koskenkorva 40:ssa, mutta vähemmän kuin Stolissa tai Vikingfjordissa.
Teacher's Highland Cream Keskivertoa parempaa blendiä. Suht pehmeä, mutta aika simppeli perusviskin maku. Toimii sellaisenaankin, mutta varsin hyvää drinkkiviskiä.
Greenfield Organic Gin Parempaa kuin Silver Gin. Huonompaa ja selvästi kalliimpaa kuin Finsbury, joten eipä kannata ostaa ellei luomusta halua maksaa.
Bols Raspberry Riittävän marjaisaa. Liian makeaa sellaisenaan toki, mutta tuo drinkkeihin sitä mitä lupaakin eli vadelman makua.
Mozart Chocolate Cream Todella suklainen ja sellaisenaan imelää lievällä viinapotkulla. Luraus hyvää rommia kaveriksi niin paranee. Laadukkaampaa kuin Bailey's.
Kolme Leijonaa Aivan järkyttävä jälkimaku kruunaa sen kaiken mitäänsanomattomuuden, joka ensin suuhun tulee. Nestemäistä paskaa.
Beehive VSOP Litran pullo 20 eurolla lähti laivalta matkaan ja kyllähän tämä juotua tuli. Sellaisenaankin siedettävää ja toimii drinkeissäkin vaikkei makuelämys sinällään ihmeellisempi ole.
Barra Oak Bay Dark Lämmin ja arrakkinen on joo, mutta myös turhan viinanen ja vetisen tuntuista litkua. Vain drinkkeihin.
King George IV Yllättävän toimivaa, parempaa sellaisenaankin kuin monet pykälää arvokkaammat blendit. Vähän terävä toki, mutta makeutta ja savua kivasti. Ei mitään kompleksia nautiskelujuomaa, mutta yleisviskiksi loistohankinta.
Cutty Sark 12 Years Old Ei ihan niin hyvää kuin arviot täällä sanovat, mutta ei tätä toisaalta moittiakaan voi. Hieman puhtaamman ja monipuolisemman makuinen kuin esim. King George IV, mutta ei pärjää Famousin Port Cask Finishiille.
Sauza Gold Tequila Sitä samaa kuin Sierra Repokin. Perustequilaa, kirpsakkaa evästä.
Havana Club Añejo 7 Años Samaa hedelmäisyyttä havaittavissa kuin vaaleissakin Havana clubeissa. Loppu on terävähkö eikä muutenkaan kaikkein parhaimpien pehmeyteen pysty. Sinällään ihan ok, mutta mieluummin Virosta Angostura 1919:ää tai vaikka El Doradon 12-vuotiasta.
Torres 10 Gran Reserva Imperial Brandy Noh, noh Olli... eläs liioittele :D .... hyvää tämä on, ja mukavan mausteista, mutta ei nyt ihan parhaisiin rommeihin verrattavaa. Sinällään suht edullinen hinta ja hyvä maku luovat pohjan sekä satunnaiseen siemailuun että hyvien drinkkien tekoon. Mutta ei pidä hinnan sentään liikaa vaikuttaa arvosanaan.
Tronnes VSOP Reserve En todellakaan löytänyt samaa hienoutta mitä edellä kirjoittaneet. Koostumus jopa hieman vetinen, maku hieman terävähkö. Hedelmää siinä kyllä on, mutta se ei mainituista syistä pääse esiin niin kuin pitäisi. Ok juomaa, mutta ei missään nimessä Torresin tai Beehiven tasoista.
Plantation Barbados Grande Reserve Plantation -rommit ei vaan taida olla mun juttu. 20 anniversary extra old oli jotenkin pähkinäisen imelä ja imelyys vähän kuin jälkituotannossa tehty. Sama vika ilman pähkinää vaivaa tätä Barbadosin Grandeakin. Sinällään pehmeää, mutta tuo kepeä ja sokerinen maku ei vaan toimi minulle. Rommin pitää olla pehmeän lisäksi vahvaa ja makeuden tulla syvältä kuten esim Ron Zacapa 23:ssa ja Angostura 1919:ssä. Jännää että Barbados 2000 oli hieman parempaa kuin tämä.
Laphroaig Quarter Cask Single Malt Tätä kai skottiviskin on tarkoitus parhaimmillaan ollakin. On se kyllä loistojuomaa. Savun ja tervan lisäksi Quarter cask on lämmin, pehmeä, makea viski, joka suht kovista prosenteistaan huolimatta ei kirvele, vaikkakin mukavasti polttaakin. Siemailujuomaa, mieluiten ilman jäitä, mutta vesitilkkaa voi suositella kitalaen lämmintä polttoa säikkyville.
New Amsterdam Vodka Kohtalaisen hyvää vodkaa, kohtalaiseen hintaan. Ei tämä überlaatua ole viidestä tislauksesta huolimatta ole, lievä terävyys kulkee mukana ensituntumasta jällkimakuun. Siedettävän hyvää silti sellaisenaankin.
Monopol VS Kai tätä joisi, jossei parempaa oisi. Kypsymättömyys tuntuu ja maistuu. Tai siis ei maistu, koska maut eivät ole kovin voimakkaita ja eikä juoma riittävän pehmeää laatujuomaksi arvioitavaksi.
Meukow VS Eihän tämä kummoista ole. Monopolin VS:n tyylistä, mutta vähän hyökkäävämpää.
Beefeater London Dry Gin Ei tämäkään Finsburylle pärjää. Siis perusversiollekaan. Finsburyn Platinum 47 oli herkkulimua tämän jälkeen.
Glenmorangie The Original 10 Year Old Single Malt Savuttomiin tiloihin tarkoitettua hedelmäjuomaa. Turvenuijan puuttumisesta huolimatta mukavan lämmintä viskiä. Makua enemmän kuin toisessa ns. helpossa viskissä, Glenlivet 12:ssa..
Label 5 Ei ihan Kuningas Yrjön tasoa, mutta lähelle. Hyvä vaihtoehto sille. Pehmeähköä ja hieman savuista sellaisenaankin juotavaksi. Colan kanssa mainiota. 1,5 litran jöötissä hintalaatusuhde kohdallaan.
Laphroaig 10 Year Old Single Malt Hyvää turvejuomaahan tämä on. Mutta Quarter cask -versio on makeampi ja jälkimaultaan parempi.
Bowmore Small Batch Single Malt Bowmoreahan se on. Hieman makeutta, hieman turvetta ja savua. Sellanen sopivan tasapainoinen, mutta parempiakin on. Kuten saman tislaamon 12 yo.
Thatchers Green Goblin Joo, oluen tuntua siinä on, mutta siinäpä se. Hapotonta, vetistä siideriä. Ei missään nimessä hintansa arvoista.
Diplomático Reserva Tuoksu paahteisen hedelmäinen, maussa tummaa kaakaota, mutta maku jää kuitenkin hieman kulmikkaaksi. Jos tykkää tästä niin rakastaa Ron Zacapa 23:a, jossa paljon samoja vivahteita, mutta pehmeämpänä ja monipuolisempana. Ei siis huonoa tämäkään.
Captain Morgan White Rum Perusviinaa, Bacardin vaalean luokkaa jos edes sitä. Plantation 3 stars ehdottomasti Alkon paras vaalea rommi tällä hetkellä.
Plantation 3 Stars Silver On, suorastaan erinomainen vaalea rommi. Jopa sellaisenaan siemailtavan pehmeää. Mitään Bacardin etanolimyrkytystä tästä ei saa vaikka miten yrittäisi. Colan kanssa liiankin helppoa juotavaa, vaikka vähemmänkin lantraisi.
Beehive Honey Sellaisenaan yllättävän viinainen maku, sillä ei Beehive -brandy sellaista ole. Drinkkeihin tämä tuo kyllä hunajan makua, joten siinä ajaa asiansa hyvin.
Saimaa Vodka Saimaa on siitä poikkeava vodka, että siinä ensimaussa ja kielellä tuntuu jonkin verran etanolisuutta, mutta jälkimakuun se häivenee. Ei premiumia, mutta hyvä vaihtoehto esimerkiksi Finlandialle vielä nätimmän pullonsakin ansiosta.
Claude Chatelier XO Extra Old Hintalaatusuhteeltaan varsin hyvää konjakkia. Makuelämys on rauhaisa, eli ei kovin monipuolinen, mutta tasalaatuisen pehmeää suutuntumasta jälkimakuun. Kannattaa unohtaa "laatumerkeiltä" ainakin VS:t tyystin ja ostaa tätä.
Lagavulin 16 Year Old Single Malt Makeampi savumonsteri kuin Laphroaig 10 ja siksikin pykälän verran parempaa siemailtavaa eli erinomaista. Laphroaigin Quarter Cask on silti ehkä hitusen vielä monipuolisempaa ainetta.
Ballantine's Finest Ok viskiä, sellaisenaankin juotavaa, jossei parempaa ole, mutta colan kanssa paranee. Eli drinkkeihin
Grant's Family Reserve Kuivaa, jonkin verran savua ja turvetta. Periaatteessa ihan jees, mutta itselle maistuu vähän makeampi. Drinkeissä tämä toki toimii.
Bulleit Bourbon Nyt on helppoo, viskivau! Tuoksussa jo mausteista voita, joka vaan maussa vahvistuu. Jälkimaussa 45 %:n potku korostuu. Suutuntuma ei kuitenkaan ole liian öljyinen vaan hyvällä tavalla viskinen, vaikka lopulta nieluun jää voipopcornien maku. Mitenkään monipuolista tämä ei ole ja voi rueta jossain vaiheessa tympimään, mutta näin ensitesteissä positiivinen yllätys.
Puolustuslaitos Viinaa Kossuun nähden Fiskarsin veitsetkin ovat vähemmän teräviä. Mutta tämä on tosiaan vähän hämmentävä tuote. Ensimaussa tuntuu välillä hyökkäilevän pistävästi, mutta ei joka hörpyllä. Jälkimakuun päästessä pistot ovat kuitenkin poissa ja suuhun jää jopa makeuden tuntua. Testaamisen arvoinen ehdottomasti.
The Naked Grouse Kohtalaisen pehmeä, moniulotteinen, mutta toisaalta sekava viski. Tässä on vähän kaikkea ja suuhunkin jää vähän sekava, mutta kiva maku. Tätä voi kipata suoraan sellaisenaan tai kolan kanssa ilman huonoa omaatuntoa.
Bushmills Malt 10 Year Old Single Malt Kuivaa viljaa ensituntumasta jälkimakuun. Ei mitään muuta. Tympein single maltti mitä olen maistanut. Ei sellaisenaan meinaa maistua millään. Banaanilikööriä sekaan ja colaa päälle, mitä näitten kanssa turhaan irvistelemään.
Braastad VS Tämähän on ihan VS-konjakkia. Ei näistä kyllä kannata maksaa omista rahoistaan. Kannattaa odottaa vielä parin viikon viikkorahat ja ostaa VSOP:ia tai laaturommia.
Meukow VSOP Superior Lie juuri sitä mitä VSOP-konjakin odotetaan olevan, paahteista hedelmää ja kaakaota, kuitenkaan tekemättä suurempaa vaikutusta. Frapin VSOP on monipuolisempaa eikä niin paahteinen.
Frapin VSOP Ensimaku mukavan hedelmäistä, sitten hiipii paahteisuus joka ei edes täysin kuivata kitalakea. Jälkimakukaan ei ole huono. Monipuolisempaa ja hedelmäisempää kuin Meukow VSOP.
Fireball Tulisuus on ihan jees, mutta eihän tuota kanelia jaksa. Ei vaan toimi.
Islay Mist Deluxe Savuinen viski, jossa makeus ja mallas pulpahtelee vaihtelevasti. Pehmeäksi tätä ei voi sanoa, muttei myöskään teräväksi. Edullinen savublendi, jota voi sippailla tai lantrata.
Hankey Bannister Heritage Lämmintä viljaa, makeuden häivähdyksiä, jotka jälkimaussa kuivavat suuhun. Ei tämä niin hienoa ole mitä monet arvostelut sanoo. Toki maistuu, mutta Islay Mist Deluxe maistuu himpun verran paremmin. Ehkä se on se savu mikä HB Heritagesta puuttuu.
Ardbeg 10 Year Old Single Malt Jälkimaultaan makeahko savumonsteri. Tyylikäs makeuden ja savuturpeen tasapaino. Todella hyvä kokonaisuus tuoksusta jälkimakuun.
Caol Ila 12 Year Old Single Malt Lempeähkön tuoksun jälkeen maussa löytyykin monipuolisesti makeutta, lämpöä ja turvetta. Jälkimaku on pitkä ja tasapainoinen makeuden ja turpeen yhdistelmä. Varsin hyvä kokonaisuus.
Sobieski Estate Single Rye Vodka Harmi. Jälkimaku on vanha kunnon paloviina ja se pilaa sinällään kohtalaisen ensituntuman. Ei ole hintansa arvoista.
Olmeca Altos Tequila Reposado Liian helppojuontinen tequilaksi. Tuoksukin jo vähän houkuttaa, kivaa sitrusta. Maku toistaa tuoksua ja perinteinen tequilan ärhäkkyys jää tulematta, mutta lämpö hohkaa lopulta nielussa. Pitäisi olla kiellettyjen aineiden listalla.
Greenall's Original London Dry Gin Terävää katajankatkua sellaisenaan, mutta lantrattuna menettelee. Finsbury on parempi ostos.
Black Velvet Reserve 8 Years Old Onhan tämä vähän pehmeämpää kuin originaali. Eli sellaisenaan ihan juotavaa ja hintalaatusuhteeltaan parempaa.
Dalwhinnie 15 Year Old Single Malt Tuoksu on laimea, hitusen palanutta hedelmää, eikä ensimakukaan hieman puraisevana savuvanana vakuuta, mutta jälkimakuun tulee ensin makeus ja suuhun jää savuturpeen tunne kuin olisi oikeaa savumonsteria juonut. Erilainen vaihtoehto perussiemailuihin.
Johnnie Walker Black Label 12 Years Old Johnnie Be good… olihan se hyvää, monipuolinen ensimaku makean hempeän savuisena, mutta jälkimaku kuivahtaa suuhun kuin halvat blendit. Ei ole hintansa arvoista. Joojoo, niinhän kaikki muutkin sanoo, miksen uskonut… halvemmalla saa parempia blendejä ja 10 e lisää panostamalla todella hyviä single malteja.
Chambord Black Raspberry Liqueur Varsin pehmeää ja makeaa, mutta myös marjaisaa likööriä. Sellaisenaan liian sokerista, mutta shotteihin ja drinkkeihin hyvää ainesta. Tuo marjaisuutta.
Xanté Päärynäistä ja konjakkista likööriä. Sellaisenaan lämmintä ja pehmeää, mutta varsin makeaa, ehkä liiankin, joissain drinkeissä toimii esim. gingerin kanssa.
Hine Rare Peruskonua, ehkä just ja just VS-myrkkyjä parempaa, mutta ei millään hintansa arvoista. Frapinin VSOP ja Claude Chatelierin XOXO selvästi parempaa juotavaa kuin tämä. Hine Rare on lämmittävää evästä, mutta yksipuolista, terävähköä ja jälkimaku on hieman vetinen.
Copyright © 2003–2024 isokaato.com. Tuotetiedot © Alko.