Käyttäjätunnus:
Salasana:
Rekisteröidy

Kommentit

mantero

Jägermeister Taattua tavaraa! Uppoaa parhaiten pakastinkylmänä, mutta menee tarvittaessa lämpimänäkin. Batteryn kanssa herkkua. Muut yrttilikööreiden valmistajat eivät ole onnistuneet kopioimaan tätä uniikkia makua.
Veterano Brandyinen, hivenen hedelmäinen, aavistuksen mausteinen. Jotenkin laimea kokonaisuus. Kalliskin vielä. Menettelee paremman puutteessa.
Stolichnaya Vodka Pehmeähkö ja melko puhdas perusvodka. Ei ehkä aivan hintansa arvoista.
Glen Scanlan Maku on terävähkö ja savuinen, mutta myös jokseenkin pehmeä. Ei silti mitään herkkua raakana. Colaan sotkettuna menee.
Ural Mocca Runsaan mokkainen maku. Makea, mutta ei niin imelän sokerinen kuin useimmat kahviliköörit, eli helpommin juotava.
Vikingfjord Vodka Puhdas, ehkä aavistuksen makeahko, pehmeähkö ja mukavasti kurkkua lämmittävä. Hyvä norjalainen, jossa kuitenkin hieman korkeanpuoleinen hinta.
Vat 69 Perusviski, jossa kelpo hinta-laatusuhde. Savua, turvetta, puuta ja hiukan hedelmääkin löytyy. Kaikkea sopivassa suhteessa. Ehkä hieman tylsä, mutta toimii aika hyvin.
Marabello Muistuttaa kovasti Gambinaa. Melko makea juoma, josta löytyy pehmeää katkeroa ja vermuttimaista yrttisyyttä. Aloittelijan suuhun varmasti pahaa, mutta jos tietää etukäteen mitä on maistamassa niin ihan juotavaahan tämä on.
Wodka Magic Ice Melko pehmeä, neutraali ja kuivahko perusvodka. Mukana on myös jokin makeahko vivahde, joka ei itseäni haittaa ollenkaan. Jos jotain vodkaa ostan uudestaan, niin se on tämä. Hinta suhteessa laatuun on hyvä, ja 0,35 l pullokoko useimpiin tilanteisiin sopiva.
Ron Cabana Blanco Maku ehkä vähän mitäänsanomaton, mutta toisaalta siinä ei ole mitään häiritsevääkään. Prosentteihin nähden jopa petollinen, koska maistuu miedommalta kuin oikeasti on. Uppoaa raakanakin, mutta luultavasti parasta drinkeissä.
Vadelma Väkevä Viini Makea ja vadelmainen, hivenen hapahko. Paljaaltaan ei välttämättä kannata koko putelia juoda, mutta esim. ginger alella pidennettynä erittäin hyvää. Parempi kuin mansikkaversio.
Mansikka Väkevä Viini Makeaa ja hieman hapanta mansikkajuomaa. Jos vierastaa makeutta, ei kannata ostaa. Muuten ihan hyvä. Vadelma Väkevä Viini on mielestäni parempaa.
Kalle Viina En ole Jaloviinan suuri ystävä ja tämä juoma on hyvin samankaltainen. Pehmeän oloinen, konjakkinen ja hieman hedelmäinen. Ehkä kuitenkin hiukan parempaa kuin Jallu.
Long John Hieman savua, turvetta ja puuta sekä kevyen hedelmäistä makeutta. Ei huono, mutta ei tähän oikein ihastunutkaan.
Laitilan Brändy Long Drink Kerran ostin tätä ja maistui hyvin pitkälti Pommacilta, eli hyvää on! Vain överiksi vedetty hinta estää ostamasta tätä uudelleen.
Carillo Ekan kerran kun tätä maistoin, en tykännyt yhtään. Myöhemmin oivalsin juoman hienouden ja aloin jopa hieman pitämään tästä. Marjaisuutta ja katkeruutta sopivassa suhteessa. Jostain syystä tästä on tullut juhannuksen vakiojuoma. Äijien makuun, ei neideille!
Highland Reserve Savua ja turvetta kohtuullisesti. Ei mitään erikoista, mutta hintaisekseen varsin pätevää ainetta.
Valdemar Kyllähän tätä ihan mielellään juo eikä ole kovin kallistakaan. Kyllä Valtsu saa aina hymyn huulille.
Tapio Viina Perusviinaa hyvässä ja pahassa. Etanolia, lievää makeutta ja pehmeähköä tuntua. Nämä pisteet annoin jääkaappikylmästä Tapiosta, huoneenlämpöisenä luultavasti max. 6 pistettä.
Bulmers Original Kypsän omenainen, kuivahko ja hieman hapahko. Laadukas siideri.
Chymos Mansikka Joskus tätä maistoin ja oli vissyyn lantrattunakin vielä turhan makeaa. On tainnut viinin maustajalla lurahtaa tupla-annos sokeria tähän liemeen.
Tullamore D.E.W Keveämpi eikä juurikaan savuinen verrattuna skotteihin. Makeahkoa hedelmää ja hento aavistus vaniljaa.
Champion Juoman maku ei ollut yllätys, koska katkeroista on aiempaakin kokemusta. Tästä makeahkosta juomasta löytyy katkeroa, yrttejä, yskänlääkettä ja jotain appelsiiniin viittaavaa. Alkoholi puskee hieman läpi, mutta ei liikaa. Sanoisinpa, että Carillossa on jopa enemmän potkua katkeroiden osalta kuin tässä Championissa. Mutta ei tämäkään sovi aloittelijoille.
Swing Grapefruit Strong Long Drink Ei kyllä mielestäni voi verrata Originaliin, ei sitten millään. Selvästi käymisteitse tehtyä kun on hiivaesanssinen maku.
Vaccari Sambuca Makean aniksinen ja pehmeä juoma. Varsin miellyttävän makuinen. Suosittelen maistamaan, jos tykkäätte aniksesta.
Rhum Negrita Kuivahko, hiukan hedelmäinen ja aavistuksen vaniljainen. Ei mikään huippu, mutta toimii. Jos ei raakana, niin ainakin colan kanssa.
Lithuanian Vodka Classic Aluksi epäilin kun on balttiviina kyseessä, mutta yllätyin positiivisesti. Ei liuotinmaista makua ja muutenkin neutraalin puhdas ja kurkusta alas soljuva. No, onhan tämä sentään "silver filtered" kuten pullossa sanotaan. Suosittelen kokeilemaan, saatatte vaikuttua. Päihittää esim. Kossun maullaan ja hinnallaan.
Aspall Organic Suffolk Cyder Kypsän omenainen ja hiivaisen hapahko, mutta myös raikas. Laadukas siideri, aivan jotain muuta kuin kotimaiset sokerilitkut.
Puolukkavodka Cocktail Puolukkaa, sokeria ja etanolia. Siinäpä tämän juoman makumaailma pähkinänkuoressa. Kohtuullisen hyvä kuitenkin.
Finlandia Grapefruit Kuivahko ja lämmittävän alkoholinen maku, jossa hapahkoa greipin aromia. Kohtalaisen hyvä. Sanoisinpa, että parempaa kuin Lime tai Cranberry -versiot.
Black Velvet Kevytlinjainen ja lähes savuton verrattuna skottiviskeihin. Tosin hieman helpommin juotavaa ja sopinee paremmin sekoituksiin. Kuivahko, lämmittävä... ehkä aavistuksen hedelmää, vaniljaa tms. Jokseenkin tylsä viski, mutta kuitenkin ihan OK. Jos etsit melko halpaa viskiä ilman savuja, tätä voi suositella.
Pramia Mustaherukka Rommi Likööri Maussa kiteytyy kolme elementtiä: rommimainen viinaisuus, mustaherukka ja sokeri. Ei kovin häävi, mutta ihan juotava likööri kuitenkin.
Barbados Rommi Lämmittää, mutta alkoholi ei hyökkää pahasti. Lievää hedelmäisyyttä löytyy. Ei hyvä eikä huono, vähän särmätön. Sopinee parhaiten sekoituksiin.
Westons Old Rosie Cloudy Scrumpy Ei aivan parhaimpia vahvoja siidereitä, mutta laadukas kuitenkin. Kypsää omenaa, kohtuullista makeutta ja hieman hiivaa. Kuivahko. Alkoholi ei maistu läpi.
De Kuyper Sour Rhubarb Kivasti kirpsakka, makea, raparperiarominen. Oikein hyvä likööri, jota ei välttämättä tarvitse lantrailla mihinkään.
Haddington House Viljaa, puuta ja häivähdys savua yhdistettynä kuivahkoon, lämmittävään ja terävähköön suutuntumaan. Ei erityisen hyvä, mutta halpikseksi OK.
Vallaton Päärynäkermalikööri Kuin sulanutta päärynän makuista kermajäätelöä, johon olisi heitetty viinaa sekaan. Aluksi ihan hyvää, mutta alkaa lopulta tökkimään.
Kaatoryyppy Helppo ja harmiton, neutraalin makuinen perusviina, joka ei häpeä kaltaistensa rinnalla.
Chymos Yrttisnapsi Yksipuolisempi maku verrattuna Jekkuun. Myös katkeroa on mukana. Jos Jägermeisteriä, Carilloa ja Gambinaa sekoittaisi keskenään, voisi lopputulos olla jotain tämänkaltaista.
A. Le Coq Gin Long Drink Erinomainen haastaja Hartwall Original -klassikolle. Litrahinta myös edullisempi.
Kentucky Gentleman Ensimmäinen bourbon -viskini. Olin maistavinani vaniljaa ja tammea. Selvästi makeampaa kuin skottiviskit. Lämmittää mukavasti. Jos tätä vertaa skottilaisiin halpisviskeihin, on tämä miellyttävämpi vaihtoehto.
Viljasen Luomuviina Melko neutraali, mutta hieman makeahkon esanssinen sivumaku. Kohtuullisen toimiva kuitenkin.
Juniper Gin Ginit eivät ole suosikkijuomiani, eikä tämäkään katajanmarjamehu tee poikkeusta, mutta greippilimsaan sekoitettuna melko toimiva ja suhteellisen edullinen vaihtoehto.
Hankey Bannister Maussa nousee esiin makeahkon hedelmäistä vivahdetta. Savuisuus on keskitasoa. Kuivahko ja lämmittävä. Ei mitenkään huippu, mutta halpisviskiksi ihan pätevä. 6,5/10.
Sinebrychoff Long Drink Grapefruit Ei haasta Hartwallin tai A.Le Coqin versiota. Syykin selviää pian: tölkissä lukee "osittain käymisteitse valmistettu".
Original Long Drink Aidoin ja oikein lajissaan. Makeuden, greipin ja raikkauden tasapainottelua.
Jameson Pehmeähkö, hieman hedelmäinen, ei niin savuinen. Ehkä myös vaniljainen...? Ihan hyvä klassikkoviski, mutta ei mielestäni hintansa väärti.
The Claymore Perustason blendi, ei sen enempää. Hieman savua, hennosti hedelmää ja aavistus pähkinää. Lämmittää kyllä mukavasti.
Sheppy's Dry Organic Cider Kypsän omenainen siideri, jonka kuivuus antaa kitalakeen nahkean tunteen. Oikein laadukas. Ja luomusta plussaa!
King George IV Hieman savua, makeahkoa hedelmän häivähdystä ja ripaus viljaa. Jokseenkin tylsä eikä maku ei ole voimakkaimmasta päästä. Siksipä tämä onkin kohtuullisen helposti juotavaa eikä aiheuta pahoja irvistyksiä. Hintaisekseen erittäin toimiva.
Highland Queen Melko mauton verrattuna moniin muihin skottiblendeihin. Savuisuutta vain hieman. Hintaansa nähden tämä on kuitenkin ihan asiallista tavaraa.
Fireball Tuoksu oikein kiva, jouluinen. Maku ei ihan niin hyvä, makea, kuitenkin mukavasti poltteleva. Viski maistuu hieman taustalta. Kuin nestemäistä kanelia joisi.
Valhalla Makeahko, lakritsainen, hivenen suolainen ja yrttinen. Ei päihitä yrttiliköörien kuningasta Jägermeisteriä, mutta tuoksu ja maku liippaa yllättävän läheltä.
Gaía Organic Vodka Ei perusvodka eikä laatuvodka, vaan jotain siltä väliltä. Melko neutraali, hieman viljainen ja pehmeähkö maku. Päihittää helposti Sisuviinat sun muut, kun ei ole niin ärhäkkä.
Lord Calvert Kevyehkö aromi, alkoholi lämmittää kuitenkin melko terävästi. Myös makeutta havaittavissa. Ei häävi, mutta menettelee. Black Velvet on näistä kanadalaisista miellyttävämpää omaan makuuni.
Lapponia Polar Karpalo Makeutta ainakin piisaa. Lisäksi karpaloa, lievää happamuutta ja hiukan alkoholin makua. Sekoituksiin ja jälkiruokiin varmasti pätevää, raakana ei ehkä kannata isompia määriä alkaa litkimään.
Summer Garden Blueberry Melko makea, mukavasti aidon mustikkainen ja aavistuksen vaniljainen maku. Sopisi varmasti erinomaisesti jälkiruokiin tai vaikka vaniljajäätelöön sotkettuna, mutta uppoaa kohtuullisen hyvin myös näin raakana juotuna.
Jim Beam Cola Bourbonviskin aromi maistuu selvästi colan alta. Ihan jees! Hinta on hieman yläkanttiin prosentit ja tölkkikoon huomioiden, mutta Alkossahan on kallista melkein kaikki.
Label 5 Mausta löytyy tammitynnyriä, turvetta, savua, viljaa ja makeaa hedelmää. Perusblendiksi asiallinen tuote. Lämmittää mukavasti.
The Highland Way Odotusten mukainen perusblendi, ei säväytä mutta ihan toimiva. Hedelmää ja turvesavua löytyy. Pehmeähkö juotava.
Suomi Viina Makeaa esanssisuutta löytyy. Ei aivan puhtaimman makuinen, mutta muuten melko neutraali perusviina. Lantrattuna toimii, kuten mikä tahansa vastaava.
De Kuyper Sour Grapefruit Hapahkon greippimehuinen ja melko makea. Ei niin pirtsakan kirpeä kuin omena- tai raparperiversio. Plussaa aidon tuntuisesta greipin/verigreipin aromista.
Black Velvet Toasted Caramel Melko makea, toffeisen karamellinen maku. Viski maistuu selvästi taustalla ja lämmittää suuta mukavasti. Ei paras maistamani likööri, mutta ihan ookoo.
Bell's Original Savua, turvetta ja tervaa ainakin löytyy. Myös hiukan puutynnyriä ja hedelmää. Jos ei tykkää savuisista viskeistä, tätä ei voi suositella. Muuten ihan ookoo, tosin parempiakin saa ja halvemmalla.
Barra Oak Bay Dark Mausta löytyy puuta ja hiukan hedelmää. Alkoholi lämmittää. Muuten aika tylsän makuinen rommi.
Bardinet VSOP Ensimmäinen brandy, jolle annan arvosanan. Mausta löytyy kypsää hedelmää/marjaa. Jokseenkin viinimäinen. Tammipuun aromiakin on aistittavissa, ja ehkä aavistus yrttejä. Useita viskejä maistaneena voin sanoa, että tämä on helpommin juotavaa kun maku ei ole niin voimakas. Toimii, mutta ei varsinaisesti säväytä.
Beehive Honey Brandyn maku on selvästi läsnä. Sen lisäksi löytyy makeahkoa hunajaisuutta. Ei ihan niin hyvä kuin odotin, mutta kyllähän tätä juo.
Terva Tuoksuu samalle kuin kiukaalle heitettävä tervainen löylytuoksu. Maistuu Tervapastillille. Melko makeaa. Yksi snapsi/shotti menee hyvin, mutta koko pullon juominen kerralla olisi kirjaimellisesti tervan juontia.
Baltic Triple Orange Rommin maku selvästi esillä. Melko makeaa ja suuta lämmittävää. Appelsiinin aromi ei ole kovinkaan voimakas. Muistuttaa hieman liköörikonvehteja. Sopinee parhaiten sekoituksiin, mutta menee tämä kyllä raakanakin jos ei ole muuta vaihtoehtoa.
Leijona Minttu Vuosia sitten tätä ensimmäisen kerran maistaneena ja nyt uudelleen arvioineena voin sanoa, että tämä oli huonompaa kuin muistinkaan. Maku on viinainen, hieman makea ja vain kevyesti minttuinen. Melko tylsää mausteviinaa, mutta menettelee.
Jaloviina Extra Kypsä ja kuivan hedelmäinen maku ripauksella puutynnyriä ja vaniljaa. Varsin pätevää ainetta, vaikka aiemmin ei Jallut ole oikein iskeneet. 8+
Underberg Voimakkaan yrttinen ja katkera makukokemus. Jotenkin olin aistivinani myös piparkakkutaikinaan viittaavaa maustetta. Itselleni positiivinen yllättäjä. Tätä pitäisi saada isommissa pulloissa, esim. 0,2 litraa voisi olla sopiva.
Hubert Napoleon VSOP Tylsähkö perusbrandy. Viinimäinen, kevyehkö, hedelmäinen. Enempi ehkä juopotteluun kuin fiilistelyyn. Hintaisekseen hyvä.
Prinssi Eversti En tätä heti yrttilikööriksi mieltäisi, kun päällimmäinen aromi on makea hunajaisuus. Yrttiä löytyy hieman taustalta, ja myös aavistus viskin vivahteita. Pätevä likööri. Voisi toimia vaikkapa glögin terästäjänä.
Captain Morgan Kuivaa puuta, hieman hedelmää, aavistus savua, mausteita, alkoholin lämpöä. Makua piisaa, mutta ehkä turhan terävä rommi. Ainakin raakana juotuna.
Koskenkorva Vodka 40 % Nelikymppinen Kossu on maultaan kuivahko, hieman terävän etanolinen ja makeahkon viljainen (esanssinen?). Aavistuksen keskivertoa parempi perusvodka - ei kuitenkaan laatuvodka!
Markiisi valkoinen Hieman äklöä evästä, mutta paremman puutteessa soljuu kurkusta alas kohtuullisen kivuttomasti.
Bacardi Carta Negra Tästä löytyy mukavasti makua, mm. kypsä hedelmäisyys on hyvin edustettuna. Aavistus savuakin on mukana. Ei huippujuoma, mutta oikein hyvä tumma rommi, jota kärsii siemailla sellaisenaankin.
Ricard Pastis de Marseille Tässä juomassa yhdistyy anis, pehmeä lakritsi ja terävähkö alkoholi. Ihan hyvää, mutta suosituksista poiketen juon tämän mieluummin raakana. Veden/jäiden kanssa maku muuttuu epämiellyttävän vetiseksi. Mutta makuasioista ei tunnetusti voi kiistellä.
Jack Daniel's Old No. 7 Tästä löytyy vaniljaisia ja jopa banaanisen hedelmäisiä vivahteita. Lisäksi myös ikävää liuottimen tai liiman sivumakua - outoa! Sinänsä asiallinen Amerikan viski, mutta todellakin ylihinnoiteltua makuunsa nähden. Ihan hienon koristepullon tästä toki hyllyn päälle sai.
Koskenkorva Viina 30% Ei hyvää eikä huonoa, mutta ajaa asiansa. Maussa on viljaisen makeahko vivahde.
Koskenkorva Viina 32 % Perusviinaa todellakin. Kevyen viljainen ja aavistuksen kuivahko.
Leijona Minttu-Suklaa Shot Tuoksuu aivan Marianne -karkilta. Maku on imelä, hieman suklainen ja viileän minttuinen. Ihan ookoo, mutta makeutta on liikaa.
Johnnie Walker Red Label Turvesavua ja hedelmää sopivassa suhteessa. Pätevä skottiblendi, mutta ei missään nimessä hintansa arvoista. Alkosta saa saman tasoisia viskejä selvästi halvemmalla. Esim. Vat 69 voittaa kirkkaasti hinta-laatusuhteessa.
Jim Beam Ihan kelpo kamaa tämä amerikkalainen legenda. Lämmittävä, kuivahko, hedelmäinen, hennon vaniljainen ja aavistuksen banaaninen. Hinta hieman tyyris, mutta hinta-laatusuhde silti suhteellisen ok. Jos puolikkaita pisteitä voisi antaa, olisi arvosana 7,5/10.
Viru Valge Vodka Perusvodkaa todellakin, ja sen tuomion takaa terävähkö etanolisuus. Lantrauskamaa.
Pohjan Poika Strong Vodka Aluksi maistuu makeahko viljaisuus ja heti perään tulee terävä potku. Näin vahvoja ei voi pitää makuelämyksenä, mutta lämmittää kurkkua mukavasti.
Corona Finest Napoléon Makean hedelmäinen ja hieman tammipuinen maku. Halpikseksi varsin juovoteltavaa ainetta.
Meukow Xpresso Kahviliköörin makeus ja mokkaisuus yhdistyy kevyeen paahteisuuteen ja konjakin hedelmäisiin vivahteisiin. Ei hassumpaa!
Golden Hawk Napoleon VSOP Aavistus hedelmää, lievää makeutta ja häivähdys jotain vihannesmaista. Maistuu halvalta. Jos ei raakana, niin ainakin pommacin tai ginger alen kanssa menee kivuttomasti.
FiShot Vodka Shot Lakritsi potkii ja menthol sitäkin enemmän. Kyllähän tätä juo, mutta ei pysty järkevästi sekoittamaan mihinkään vaan on nimensä mukaisesti shottijuoma. Kokeilin colan kanssa - ei toiminut. 7 pistettä on ehdoton maksimi.
Koskenkorva Vodka 60 % 2 desiä ykkösellä juotuna voisi tehdä tiukkaa, mutta muuten voltteihin nähden yllättävän juotavaa. Polttelevaa lämpöistä etanolia ja viljaista makeutta.
Muscat Minulle tämä oli positiivinen yllätys. Hunajaa ja sitruunaa. Muistuttaa etäisesti Marlin simaa, jota keväisin kaupassa myydään. Ilman hiilihappoa tosin.
Grasovka Bisongrass Vodka Heinäinen aromi tosiaan löytyy. Etanoli lämmittää. Ei kuitenkaan niin hyvää kuin odotin. Raakana 6/10, ginger alen kanssa 7/10 ja omenamehun kanssa 8/10. Jälkimmäinen siis suositeltavin vaihtoehto.
Gammel Dansk Kuivaa ja melko terävää ainetta miehiseen makuun. Tujusti katkeroa ja hivenen jouluista mausteisuutta.
Courriere Napoleon Finest VSOP Ilmeisesti Alkon halvin brandy. Terävähkö, hieman tammitynnyrinen ja hiukan makeahkon hedelmäinen maku. Ei varsinaisesti hyvää, mutta ajaa asiansa. Juopottelukamaa.
Kolme Leijonaa Turvesavuinen, hieman yksipuolinen viski. Ajaa kuitenkin asiansa moitteettomasti - eli kännijuomana ja colaan sotkettuna.
Hammer London Dry Gin Lähtökohtaisesti en tykkää gineistä raakana, joten siksi noin alhaiset pisteet. Maku on pihkaisen katajanmarjainen ja hieman yrttisen mausteinen, sekä tietysti etanolinen. Sekoitettuna esim. greippijaffaan toimii jo huomattavasti paremmin.
Sauza Gold Tequila Kai en vain osaa arvostaa tällaista meksikaanien viinaa. Juuresmaisen vihanneksinen ja hivenen puinen maku. Lämmittää hennosti. Kyllähän tätä toki juo, mutta ei tähän oikein osaa ihastua.
Colbert Napoleon XO Hedelmäisen makeahko ja kevyen puinen maku ripauksella mausteisuutta. Hintaisekseen hyvin toimiva.
Pramia Hunaja-Rommilikööri Makean hunajainen maku, jonka rommimaisuus tuo mieleen jouluiset liköörikonvehdit. Ei tämä huonoa ole.
Scottish Leader Keskirunsaan savuinen maku, jossa hieman makeutta. Lämmittää suuta. Skottiblendeistä vähintäänkin keskitasoa.
Barra Oak Bay White Mieto ja hyvin mitäänsanomaton maku, jossa on hieman rommimaista aromia ja aavistus mausteisuutta. Lämmittää kevyesti. Siinä mielessä helppoa juotavaa, että etanoli ei puske läpi samalla tavalla kuin useimmissa viinoissa/vodkissa. Rommin ystäville tämä ei tarjoa yhtikäs mitään. Lantrauskamaa.
St-Rémy Authentic VSOP Eipä tämä mitään ihmeellistä tarjoa verrattuna muihin halpissarjalaisiin brandyihin. Hedelmää, ripaus mausteisuutta ja hieman lämmittävää fiilistä. Vähintään keskitasoa kastissaan, mutta ehkä euron-parin halvemmista löytyy hiukan paremman hinta-laatusuhteen brandyjä.
Café Kahvilikööri Toffeisen makea maku tujauksella kahvia. Ihan jees! Tosin känniä ei raakana juotuna tällä kyllä ottaisi, on sen verran makeaa.
Savanna Dry Premium Cider Mielestäni tämä on vähän sellainen "keskilaadukas" tapaus. Maku ei ole niin syvällinen kuin parhaimmissa laatusiidereissä, mutta toisaalta ei tätä voi verrata makeisiin teinilitkuihinkaan. Kahdeksan pistettä on ehdoton maksimi.
Thatchers Cox's Perushyvä englantilainen siideri. Ei nouse muita vastaavia paremmaksi, mutta toimii.
Clontarf Classic Blend Vähemmän (tai olemattoman) savuinen verrattuna skotteihin. Maussa vaniljaa, hivenen hedelmää ja viljaa. Kohtalainen irkkuviski edullisemmasta päästä, mutta maultaan köyhempi kuin kalliimmat Tullamore tai Jameson.
Ronsard Napoléon VSOP Hieman tammipuinen maku, josta tuntuisi löytyvän myös hiukan jotain juureksellisen vihanneksista aromia. Heikkoa hedelmäisyyttäkin on havaittavissa. Keskitasoa sarjassaan.
Pramia Yölintu Whisky-Kahvilikööri No, liköörithän on yleensä makeita. Mutta tämä ei mielestäni ole niin makeaa kuin uskalsin odottaa. Pehmeää kahvin aromia löytyy, mutta varovaisemmin kuin kahvilikööreissä yleensä. Viski saisi maistua enemmän. Ihan pätevää ainetta kuitenkin.
Mackinlay's Original Turvesavua löytyy kohtalaisesti. Myös aavistuksen verran makeahkoa hedelmäisyyttä voi tarkemmin makusteltuna aistia. Kohtalainen skottiblendi. Paria-kolmea euroa halvemmallakin saa saman tasoista viskiä.
Ibis XO Keskikastin halpisbrandy - ihan ok. Maussa lievää hunajaisuutta ja hedelmää. Lämmittää kevyesti. Hinta aavistuksen yläkanttiin.
Helmi Kaakaolikööri Makeaa ja tumman suklaista juomaa hennolla paahteisen kahvin aromilla. Siinä se.
Old Pascas Dark Melko helppo ja suunmukainen, makeahko tumma rommi. Lämmittävä, hieman puutynnyrinen ja kevyesti hedelmäinen. Hennon vaniljaisia sävyjä löytyy myös. Hintaisekseen pätevää ainetta.
Courriere XO Lämmittävä ja hieman juureksellinen maku, jossa makeahkoa hedelmää ja kevyttä tammitynnyrin aromia. Kohtalainen hinta-laatusuhde... halvemmallakin saa hieman parempaa.
Torres 10 Gran Reserva Imperial Brandy Hintaluokassaan poikkeuksellisen maukas, kypsemmän aromikas brandy. Perusjuttujen lisäksi tästä voi aistia jopa suklaisia vivahteita.
Jägermeister Spice Mausteisempi ja "jouluisempi" Jekku. Ei paha, mutta minusta originaalia ei voita mikään ja siinä sentään on prosentitkin kohdillaan.
Helmi Kahvilikööri Sokerisen makeaa, runsaan mokkaista ja hivenen paahteista. Perushyvä kahvilikööri.
Imperial VSOP Perusbrandy, ei sen kummempaa.
Concorde VSOP 5 Years Hedelmäinen ja melko kypsä maku. Lisäksi tässä on jokin pistävä sivumaku tai mausteisuus.
Beehive VSOP Tämä on hieman terävämmän viinainen kuin useimmat brandyt. Puuta, hedelmää ja juuresmaisuutta löytyy myös. Ei herkkua, mutta kuitenkin toimivaa - ainakin lantrattuna.
KMV Cape Brandy VS Selvästi erilaista verrattuna ranskalaisiin. Alkoholi lämmittää kevyen mausteisuuden ja päärynäisen hedelmäisyyden kera.
Finlandia Vodka Kuivahko, neutraali ja hieman pehmeä maku. Voittaa helposti halvat pulsuvodkat, mutta ei haasta kunnon laatuvodkia. Vähän sellainen semi-premium. Eli siis aika hyvä.
Chymos Café Tyypillinen kahviliköörin maku, onneksi ei ole ällöttävän makeaa! Toimii sellaisenaan ja sekoituksissa. 7,5/10.
Galliano Vanilla Makean vaniljainen maku, jossa anista ja ripaus yrttejä. Toimii raakanakin, jos ei pelkää makeutta ja juoman ominaisaromeja. Itse tykkäsin. Kokeilin myös glögin kanssa ja hyvää oli.
Tronnes VSOP Reserve Makeahko ja hedelmäinen brandy, jossa päärynäisiä vivahteita. Jos oikein lähdetään hiuksia halkomaan, niin mausta voi löytää myös häivähdyksen kaakaota. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen juoma.
Saaremaa Vodka Halpisvodkien kategoriassa keskiverto tapaus. Ei varsinaisesti herkkua, mutta ajaa asiansa.
Vana Tallinn Jokseenkin karkkimainen maku. Myös rommipohja maistuu sekä hivenen yrtit ja sitruksisuus. Ei huono, vaikka ei varsinainen makuelämys olekaan.
Silver Toffee Maistuu siltä Silver Toffee -karkilta. Ei valittamista.
Vehnä Viina Erilainen viina. Kuivakka ja hennon mausteinen. Suht toimivaa ainetta.
Metaxa ***** Poikkeaa merkittävästi ranskalaisista. Makua hallitsee persoonallinen hajuvesimäisyys ja aprikoosimainen hedelmäisyys.
Lignell & Piispanen Vadelma Aika suoraviivaisesti sokerinen ja vadelmainen. Silti ihan kelpo juotavaa. Colan ja jäiden kanssa vähintään 8/10.
Disaronno Originale Karvasmanteli (tai mikä lie) hallitsee makua vahvasti. En suoranaisesti ihastunut raakana juotuna, mutta vaikuttaa pätevältä ja moneen sekoitukseen sopivalta.
Lapponia Tyrni Makeaa, kuten liköörit aina. Tyrnimarja maistuu ja tuoksussa tulee outo "leivontahiivan aromi". Mutta maku on ihan jees.
Lignell & Piispanen Puolukka-Pihlajanmarja Mielenkiintoinen sekoitus puolukkamehua, happamuutta ja kirpeyttä. Veikkaan, että kaikki ei tähän ihastu, mutta ainakin omasta mielestäni ihan mukavan makuista (ja myös erilaista) juotavaa.
Talvi Herbal Mint Liqueur Maussa yrttejä, katkeruutta ja minttukarkkia. Ihan jees maku. Jekkua tämä ei kuitenkaan haasta mitenkään päin.
Martini Bianco Makeahko ja yrttisen katkerahko maku, jossa häivähdys karamellia ja vaniljaa. Melko suunmukainen tuote. Ginger alen kanssa 1:1 suhteessa erinomaista, jäiden kanssa tietysti!
Minttu Polar Pear Makea, minttuinen ja päärynäinen. Alkoholi lämmittää, mutta minttu viilentää. Ehkä jopa parempi kuin tavallinen Minttu.
White Horse Ihan kivat turvesavut, mutta muuten turhan yksipuolinen viski. Samalla litrahinnalla saa myös parempaa.
Lauder's Viljainen maku ja lämmittää mukavasti. Turpeinen savuisuus on keskitasoa. Lisäksi häivähdys vaniljaista aromia. Hintaisekseen vielä OK, mutta ehkä turhankin terävä.
Plantation 3 Stars Silver Maku hieman sokerinen, hennon hedelmäinen ja kevyen mausteinen. Lämmittää. Vaaleaksi rommiksi hyvä.
Tasavalta Viina Asiansa ajava perusviina. Esim. Suomiviinaan verrattuna tämä on parempaa.
Teacher's Highland Cream Viljaisaa, kohtalaisen turvesavuista, hiukan makeahkon toffeista ja terävää & lämmittävää. Hinta-laatusuhde OK.
Boulard Grand Solage Calvados Lämmittää, lisäksi puisen tammitynnyristä ja kypsyneen omenaista aromia. Periaatteessa samanlaista kuin brandyt, mutta omenaisempaa.
RubyBlue Chilli Pepper Makeahko ja tulitteleva maku, jossa hedelmää ja hiukan vihannesta. Ei varsinaista herkkua, mutta poltetta löytyy ihan mukavasti.
Swing Fresh Currant Strong Long Drink Makeahkoa ja hieman mustaherukkamehua muistuttavaa juomaa sitruksisella vivahteella. Onneksi ei ole juurikaan hiivaesanssinen.
The Irishman 70 Terävyyttä, hedelmää, viljaa ja karamellia löytyy mausta jonkin verran. Ei varsinaisesti herkkua, mutta ajaa toki viskinä asiansa.
Piña Colada Forever Maistuu suunnilleen siltä kuin odottaa saattaa. Kylmänä hyvää, mutta ei tätä kovin paljoa kerralla joisi.
Fernet Branca Kuivaa katkeroa, yrttejä ja hiukan minttuakin. Tujua lääkettä - ei neitien makuun!
Bacardi Oakheart Maussa tammea sekä hiukan banaania ja vaniljaakin. Sangen miellyttävä mausterommi.
The Famous Grouse Kevyt turvesavu yhdistyy tässä viljaiseen maltaisuuteen. Hedelmäkin häivähtää. Kohtalaisen hyvä skottiblendi.
Juicy Drops Lime Ginger Kirpeää limettiä löytyy, mutta luvattua inkivääriä vain nimeksi. Viina sen sijaan puskee siinä määrin, että voltteja luulisi olevan enemmänkin. Boolin yhtenä raaka-aineena voisi toimia hyvin.
Mestaritislaajan No 1 Viljaista makeutta aavistuksen ponumaisessa, mutta pehmeässä kokonaisuudessa. Hiukan keskivertoa parempi perusviina.
Koskenkorva Vodka Sauna Barrel Ei niin mausteinen kuin odotin, mutta kyllä sieltä eukalyptusta ja tervapuuta löytyy.
Ballantine's Finest Kohtalainen perusblendi. Pehmeähkö.
The Famous Grouse Smoky Black Savuaromit muhkeampia kuin perusversiossa. Ihan jees tämäkin.
Gordon's London Dry Gin Suuta kuivaava ja mausteisen katajainen. Lajissaan OK. Ginit eivät ole suosikkejani, mutta silti kerran vuodessa pitää ostaa.
Dupuy VS Nuori ja hieman terävä konu, mutta hedelmäinen aromi pehmentää kokonaisuutta. Jotain yrttejäkin tms. maussa mukana.
Ballantine's Brasil Erikoinen yhdistelmä viskiä ja limettiä, mutta tämähän on ihan maukasta.
Jules Gautret VS Maussa hedelmää, hiukan puuta ja aavistus kaakaota. Muuten ihan jees, mutta turhan terävää tavaraa.
Swing Blooming Lemon Strong Cider Hyvää "limpparia". Makean sitruunainen maku, jossa 8% ei puske esiin.
Swing Bitter Herb Strong Long Drink Sekavan makuinen yhdistelmä yrttistä katkeroa, anista ja hiivaa. Outo lonkero.
Hardy VSOP Hintaan suhteutettuna aromit ovat kohdillaan. Jos ei ole varaa kalliimpiin, on tämä hyvä kompromissi.
Rum Nr. 77 Black Mausta tulee etäisesti mieleen jokin liköörikonvehti. Lisäksi siinä on kypsää hedelmää, puutynnyriä sekä aavistus kaakaota. 50% lämmittää ja kuivattaa suuta. Silti tämä on yllättävän juotavaa.
Soerlie VS Nuorta ja terävää, mutta myös hedelmää löytyy ripauksella mausteisuutta.
Black Velvet Reserve 8 Years Old Hedelmää, viljaa, puuta ja vaniljaa - niistä on tämä viski tehty! Hieman pehmeämpi ja sivistyneempi verrattuna perusversioon.
Osborne 103 Etiqueta Negra Solera Reserva Hedelmäinen ja toffeinen. Melko pätevä, mutta jotenkin valjun oloinen. Ainakin jos vertaa ranskalaisiin.
Koskenkorva Lakritsi Nestemäistä lakritsia - verenpaineet tykkää!
Bols Pear Makeaa ja aidon päärynäistä. Alkoholi pistää hiukan läpi. Johonkiin booliin varmaan toimisi.
Marjakossu Mustikka Kossulla terästettyä mustikkamehua suomalaiseen makuun!
Greenfield Organic Vodka Viljaisen makeahkoa ja jokseenkin pehmeähköä vodkaa pikkurahalla.
Sarajishvili *** Pehmeän maukasta nestettä. Ei poikkea merkittävästi ranskalaisista brandyistä.
Vecchia Romagna Etichetta Nera Terävähkö ja hedelmäinen liemi, jossa hiukan pähkinäistä mausteisuutta. Komea pullo!
Killepitsch Jägermeisteriin tätä ei voi verrata, mutta sen ei pidä ollakaan näissä automaattinen oletus. Maussa on katkeroa, sitrusta ja jouluista mausteisuutta. Voimakas ja lämmittävä vaihtoehto juomatyypin ystäville.
Swing Minty Raspberry Strong Cider Makeahkon vadelmainen ja hiukan minttuinen limonadi raikkaalla, mutta myös melko teennäisellä luonteella varustettuna. Seitsemän pistettä on ehdoton maksimi.
Captain Morgan White Rum Yllätyksetön, mutta pätevä vaalea rommi.
Royal Vadelma Salmiakkisnapsi Makeahko likööri, jossa kirpeän salmiakkista lakritsaa ja lempeää vadelma-aromia. Ei kaikkien makuun, mutta itse tykkäsin.
De Kuyper Blueberry Makea ja pehmeän mustikkainen likööri. Kyllä tätä juo kylmänä sellaisenaankin, jos ei kammoksu sokerisia juomia raakana.
Koskenkorva Viina Omena Vesikossua keinotekoisella omena-aromilla. Ihan jees, mutta ei mitään huippukamaa.
Zwack Unicum Jos haluat kokeilla miehiseen makuun sopivaa mahalääkettä, niin tässäpä oiva vaihtoehto.
Lignell & Piispanen Mustaherukka Niille, jotka tykkää mustaherukasta. Itselle ihan maistuvaa. Mustaherukan maku on yllättävän aitoa. Makeaahan tämä on, mutta eikös liköörit aina.
Valdespino Cream Sherry Makeassa maussa on tujusti rusinaa ja hieman kypsää hedelmää. Löytyypä sieltä myös pähkinäisiä ja suklaisia vivahteita. En ole näiden asiantuntija, mutta ihan juotavaa ainetta tuntuisi olevan.
Skåne Akvavit Kumina ei ole suosikkimausteeni, mutta tässä se menee ihan hyvin. Aniskin maistuu. Pätevä snapsijuoma.
Tapio Sysi Vesitetyn viinan ja konjakin kombinaatio, jonka pehmeässä maussa myös hivenen hedelmää. Saman tyyppinen kuin Jaloviina, mutta helpommin juotavaa.
Leijona Vehnä Makeahko ja pehmeä maku, jossa vehnäistä viljaisuutta ja sitruunaa. Ei varmasti kaikkien mieleen, mutta minulle toimii. Jääkylminä hörppyinä saunassa ja suoraan pullosta.
Concorde XO Makeahko ja suunmukainen maku, jossa pehmeyttä, rutkasti kypsää hedelmää ja suklaisen kaakaoisia vivahteita. Brandyksi hyvää... hinta-laatusuhteesta en sitten tiedä.
Aurora Kirpeä Mansikka Makeaa mansikkaa, pirteää sitruunaa ja viileää minttua. Raakana turhan väkevä eikä täten kovin herkku juotavaksi, mutta purkista kyllä löytyy ohjeet lantraukseen. Esimerkiksi vichy toimii kohtalaisen hyvin.
Absolut Vodka Perusvodkaa premium-vodkan kuorissa. Samalla hinnalla saa parempaa.
Absolut Citron Viljaisaa makeutta, etanolia ja hieman sitruunaa. Siinä se. Ei kummoinen.
Absolut Kurant Etanoli lämmittää ja mustaherukka säväyttää. Kelpo juoma, jos tykkää vodkasta ja mustaherukasta. Raakana ei kuitenkaan varsinainen makuelämys.
Copyright © 2003–2021 isokaato.com. Tuotetiedot © Alko.