Käyttäjätunnus:
Salasana:
Rekisteröidy

Kesän erikoisimmat drinkit

Kesän erikoisimmat drinkit

Kesä on hyvää aikaa nauttia lämmöstä ja auringosta, sekä tietenkin herkullisista drinkeistä. Maailmaan mahtuu tuhansia ja taas tuhansia erilaisia drinkkejä ja koko ajan syntyy uusia. Entä mitä tänä kesänä juodaan? Onneksi monet kokeilevat ihan sen perussiiderin ja –oluen sijaan erikoisempia tuotteita ja kehittelevät myös itse erilaisia drinkkejä.


Moni hakee juomien ainekset Tallinnasta, siellä kun ainakin toistaiseksi lähes poikkeuksetta kaikki on edullisempaa. Toki juomaa ostetaan myös Alkosta, mutta hinta ja joissain kohti jopa valikoiman laajuus on se suurin syy sille, että juomat hankitaan muualta.


No mitä tänä kesänä sitten juodaan? Varmaan paljonkin erilaisia juomia, mutta laitetaan tähän nyt viisi potentiaalista hittijuomaa ja drinkkiä joita tänä kesänä menee paljon. Moni pelaa myös drinkkien suhteen melkoisia hedelmäpelejä, eli lisää drinkkeihin ainakin yhtä hedelmää. Se onkin suositeltavaa.


Viini ja mehujää


Aurinkoisiin ja todella helteisiin päiviin sopii drinkki, jossa viini ja mehujää kohtaavat. Kyllä vain. Viinilasi puolilleen proseccoa ja lasiin mehujää. Mehujäitä voit toki valmistaa itse pakastimessa vaikka viimevuotisesta marjoista, mutta kauppojen pakastealtaat pursuavat myös näitä erikoisherkkuja. Toki voit tehdä tästä myös alkoholittoman version vaikka lapsille.


Ananas-kurkku Mohito


Mohito on jo pidemmän aikaa ollut baarien kestosuosikki, mutta perinteisen juoman lisäksi sen rinnalle on noussut paljon erilaisia versioita samasta drinkeistä. Ripauksen eksotiikkaa saa taatusti aikaiseksi kyhäämällä Ananas-kurkku Mohiton. Drinkki rakentuu samalla lailla kuin perus Mohito, ensin murskataan ananasta ja kurkkua pohjalle, hieman sokeria, hieman limemehua ja sekoitus. Päälle kuohuviiniä kuten Cavaa tai Proseccoa ja koristelu mintunlehdellä ja limeviipaleella. Nam.


Jäiset Ananas Margaritat


Ananaksesta puheen ollen, jäädytetyt ananas margaritat ovat suurta herkkua. Voit väsätä drinkit pieniin ananaksiin tai isompiin ananaksiin, isompaan tietenkin mahtuu enemmän. Leikkaa ensin ananaksen ”hattu” pois ja koverra ananaksen pehmeä hedelmäliha pois. Laita hedelmäliha blenderiin yhdessä tequilan, triple secin ja jäiden kera ja hurauta tasaiseksi massaksi. Tästä eksoottisesta juoma-astiasta voi hörpätä useammankin drinkin ja lopuksi voit vaikka viipaloida ananaksen ja herkutella loput ananakset. Tällä keräät parhaat jackpotit drinkkikisassa. Kokeile ensi kerralla lisätä myös hieman kookoslikööriä. Ja kaiken lisäksi tällä lähtee nälkä ja jano.


Raparperi drinkki


Raparperi on kesän vihannes ja tuoreeltaan sitä kannattaakin käyttää. Kuori ja pilko muutama raparperin varsi ja lisää sokeria. Lisää myös oman maun mukaan vanilijamaustetta ja sekoita blenderillä tasaiseksi, anna tahnan maustua ainakin vuorokauden verran jääkaapissa. Lasiin giniä, tekemääsi raparperiseosta, kahden limen mehut, Aperolia ja yksi vatkattu kananmunan valkuainen drinkin päälle. Koristele vielä raparperitahnalla ja nauti.


Sangria jäädytetyillä rypäleillä


Mitä olisikaan kesä ilman omatekemää sangriaa? Tämä espanjalaisperäinen juomasekoitus on nähnyt monia eri muotoja ja voit kokeilla vaikkapa tätä. Laita mielellään siemenettömät rypäleet jäätymään ainakin 25 minuutiksi pakkaseen, valmista sillä välin isoon kulhoon rypäleitä, omenan ja sitruunan viipaleita, haluamaasi punaviiniä, sokeria, mehua ja vodkaa. Sekoita kunnes sokeri sulaa ja laita jääkaappiin kylmenemään. Tarjoile lasiin, jossa jäädytetyt rypäleet kylmentämässä juomaa.


— Anna Salminen / Max Exposure

Copyright © 2003–2019 isokaato.com. Tuotetiedot © Alko.